Acties

Op deze pagina vindt u een overzicht van acties die stichting Roemeniëhulp gehouden heeft om de projecten in - en reizen naar - Roemenië te bekostigen.

Vanaf 1 januari 2012 is stichting Roemeniëhulp een 'slapende' stichting.
Dit betekent dat we geen acties, jeugd- en goederenreizen meer organiseren. De reden hiervoor is een afnemende vraag naar goederen en concrete doelen. Sinds de toetreding van Roemenië tot de E.U. is de kwaliteit van leven er (in de dorpen waar wij hulp bieden) opmerkelijk op vooruitgegaan. Dit merken we vooral in de afnemende vraag naar kleding. Dit is op zichzelf een positieve ontwikkeling, maar samen met ons door vergrijzing geteisterde verzorgingsgebied ontbreekt het aan concrete doelen en projecten die geschikt zijn voor onze stichting.
Wél geldt er een afbouwperiode van de nog lopende projecten.

Meer informatie over dit besluit leest u in de nieuwsbrief van dec. 2011

Broodverkoop
Eén maal per jaar, zo rond februari, venten wij met rozijnenbrood langs de deuren in delen van de gemeenten Hardenberg, Ommen en Twenterand. Elk jaar weer is deze actie een groot succes voor zowel de Roemeniëstichting als de klant zelf!

Kerstactie
Elk jaar, rond de kerst, zetten wij een actie op poten zodat u, de mensen in Roemenië een hart onder de riem kunt steken met een voedselpakket. We presenteren in de plaatselijke supermarkten in Bergentheim en Marienberg een vergelijkbaar voedselpakket en middels vrije giften stellen we deze zelf samen in Roemenië voor de armste gezinnen en aleenstaanden in de drie dorpjes.